تور نپال سفر به کشوری که 5 فصل دارد
نپال میتواند خوشحالکنندهترین مقصد برای سفر عید نوروز شما باشد که سال 1404 را به شکلی بسیار هیجانانگیز برای شما کلید میزند، چراکه به احتمال زیاد طبیعت بکر و فستیوالهای پرشور و معروف آن، یکی از قشنگترین خاطرات شما را از مفهوم سفر در ذهنتان ثبت میکند. صحبت از کشوریست که بلندترین قلهی جهان یعنی اورست در آن واقع شده و از سوی دیگر، یکی از عمیقترین درههای دنیا یعنی کالی گانداکی نیز همانجاست.
کشور نپال را به عنوان سرزمینی میشناسند که 5 فصل دارد؛ یعنی موازی با تابستان و قبل از اینکه پاییز شروع شود، دورهای به نام فصل بارانهای موسمی نیز در آن جریان دارد که مفهومی از بهشت را برای ساکنانش تداعی میکند و «مانسون» نام دارد. این فصل که روی هم رفته از ژوئن (خرداد) تا سپتامبر (اوایل مهر) را در برمیگیرد، نقش مهمی در رونق کشاورزی نپال ایفا میکند.
در این مطلب به شرح زیباییهای طبیعی کشور نپال میپردازیم و شاید پاسخ شما به این سوال نیز در لا به لای این سطور نهفته باشد: چرا باید برای تور نپال نوروز ۱۴۰۴ از قبل برنامهریزی کرد؟
نپال کجاست
اگر نقشه دنیا دم دستتان است، بگردید دنبال جنوب آسیا و بعد نپال را بین دو کشور چین و هند پیدا کنید. پایتخت این کشور، شهر کاتماندو است که قدمتی 2000 ساله دارد و با معماری زیبا و فرهنگ جالبش شناخته میشود. عاشقان طبیعت، علاوه بر قله اورست و دره عمیق کالی گانداکی، به خاطر جنگلهای سبز و رودخانههای خروشان کشور نپال را دوست دارند و در سفر نوروزی خود به این کشور حتما برای کوهنوردی مسیرهای مشهوری مانند آناپورنا سرکیت و کمپ پایه اورست را انتخاب میکنند.
همچنین، کسانی که پیرو افکار و منش بودا هستند و دلشان میخواهد در معابد و صومعهها، ساعاتی را به یوگا، مدیتیشن و خلوت با خود بگذرانند، بدون شک دیدن نپال را در برنامه سفرهای سالانه خود میگنجانند. راستش را بخواهید، اینطور نیست که در تور نپال نوروز 1404 صرفا به علاقهمندان طبیعت و معنویات خوش بگذرد! آنهایی که سرشان برای ماجراجویی درد میکند و از چیزی مثل سافاری در جنگل یا پاراگلایدینگ استقبال میکنند نیز میتوانند سفر به نپال در عید فکر کنند.
سفر نوروزی به نپال و گشت و گذار در کاتماندو
اگر انتخاب شما برای آغاز سال، سفر به یک مکانِ پر از شور زندگی است و به تور نوروزی نپال فکر میکنید، باید بدانید در فرودگاه کدام شهر به این نقطه از جهان پا میگذارید. همانطور که پیشتر هم گفتیم، قدمت شهر کاتماندو به بیش از دو هزار سال قبل باز میگردد و فقط دره این شهر 7 سایت ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو دارد.
یک از مراکز تاریخی و فرهنگی شهر که معابد و کاخهای مهمی در آن واقع شده، میدان دوربار نام دارد که پیشنهاد میکنیم در 48 ساعت ابتدایی اقامت در کاتماندو از آن بازدید کنید. به جز این میدان، به سراغ بودانات استوپا هم بروید که یکی از بزرگترین و مقدسترین استوپاهای بودایی در جهان به شمار میرود.
احتمالا درباره سوامبونات استوپا، معروف به معبد میمونها هم شنیدهاید که یکی از قدیمیترین معابد بودایی است. همچنین معبد پاشوپاتینات نیز یک معبد هندوی مقدس است که در آن مراسم آیینی اجرا میشود و بازدید از آن میتواند ویدئوهای جالبی را برای آرشیو شخصی سفرهای نوروزی شما فراهم کند.
نپال، کشور جشنوارههای شورانگیز
اساسا نام نپال با نام جشنوارههایش گره خورده است. در ادامه فهرستی از آنها را با هم مرور میکنیم، چراکه این جشنوارهها علاوه بر معنای مذهبی و فرهنگی، یک جاذبه گردشگری بزرگ نیز برای نپال محسوب میشوند.
دشین، مراسم قربانی کردن بز و گاو
فستیوال دشین که در سپتامبر یا اکتبر برگزار میشود، بزرگترین جشنواره هندوهای نپال است که 15 روز طول میکشد. مردم با قربانی کردن حیواناتی مثل بز و گاو و انجام آیینهای مذهبی به الهه دورگا ادای احترام میکنند. خانوادهها دور هم جمع میشوند، لباسهای جدید میپوشند و بزرگترها به کوچکترها هدیههایی میدهند که معتقدند برای آنها برکت دارد.
تیهار ، مراسمی در ستایش ثروت
فستیوال تیهار عموما در اکتبر یا نوامبر برگزار میشود و مشابه دیوالی در هند، 5 روزه است و به احترام الهه ثروت (لاکشمی) برپا میشود. همچنین، روزهایی برای تقدیس گاوها، سگها، کلاغها اختصاص داده شده است. چراغانی و تزئینات زیبا از ویژگیهای این جشن است.
هولی ، جشن آب و رنگپاشی!
اگر شما جزو دسته افرادی هستید که خرید تور نپال داسته اید، این جشنواره که شادترین فستیوال نپال نیز به حساب میآید، قسمت شماست، زیرا در ماه مارس برگزار میشود. این آیین، با بازیهای پرجنبوجوش و پاشیدن رنگ و آب همراه است. هولی نماد پیروزی خوبی بر بدی است و فرصتی برای شادی و صلح میان مردم فراهم میآورد.
ایندرا جاترا، مراسم رقص و تئاتر
فستیوال ایندراجاترا در سپتامبر برگزار میشود. در این جشنواره که به احترام ایندرا (خدای باران) طراحی شده، مراسمهای رقص سنتی، نمایشهای مذهبی، و گردهماییهای شاد انجام میگیرد. از جذابترین بخشها، حضور کوماری (الهه زنده) در مراسم است.
بودا جایانتی، جشن تولدی برای بودا
اگر شما تفکر بودا را دوست دارید، بهتر است به جای تور نپال عید نوروز، تور میان بهار 1404 را برای سفر به این کشور انتخاب کنید، زیرا فستیوال بودا جایانتی در ماه مه یا همان اردیبهشت برگزار میشود تا مردم در روز تولد بودا، روشنگری او و رسیدن به نیروانا را جشن بگیرند. معابد بودایی مانند سوایامبونات و بودانات شاهد مراسمهای زیبا، دعا و روشن کردن چراغها هستند.
ماها شیوارتری، مراسمی برای مذهب
تور نپال نوروزی فرصت شرکت در فستیوال ماها شیوارتری را به شما میدهد، زیرا در فوریه یا مارس برپا میشود. در این مراسم، به افتخار خدای شیوا، مردم در معابد، بهویژه معبد پوشپاتینات، جمع میشوند و دعا میکنند. برخی روزه میگیرند و برخی دیگر در مراسمهای مذهبی خاص شرکت دارند و تماشای آن برای هر گردشگری بکر و جالب خواهد بود.
تیج ، مراسمی با لباسهای قرمز
فستیوال تیج که آگوست یا سپتامبر برگزار میشود، ماهیتش را به افتخار زنان هندو شکل داده و به احترام الهه پارواتی و ازدواجش با شیوا برگزار میشود. زنان لباسهای قرمز میپوشند، روزه میگیرند و برای سلامتی همسران خود دعا میکنند.
لوسار ، مراسم جشن سال نو
برای شما که ممکن است مسافر تور کشور نپال در نوروز باشید، لوسار یک فرصت از دست رفته است، زیرا در ماه فوریه برگزار میشود و شما بعد از اتمام آن به نپال میرسید، مگر اینکه کمی زودتر از آغاز سال نوی شمسی به نپال سفر کنید اما خوب است بدانید که این مراسم دقیقا مخصوص آغاز سال نوست و جشن سال نوی تبتی و قومهای تامانگ و گورونگ به حساب میآید. در این آیین، مردم رقصهای سنتی اجرا میکنند و خانهها را با رنگها و تزئینات جدید میآرایند.
سخن آخر
اغراق نیست اگر بگوییم هر فرد دوستدار سفری باید دیدن نپال را در برنامه خود بگنجاند، چراکه تنوع مذهبی و قومی و آیینهای رنگارنگ شامل تزئین معابد و خیابانها و رقصها و لباسهای سنتی، هر مسافری را سر ذوق میآورد، به خصوص اگر همراه با تور نپال نوروز لوکس تریپ به این نقطه از دنیا قدم گذاشته باشد. آسیا، هنوز هم جذابترین نقاط دنیا را برای سفر به مردمان جهان پیشکش میکند و برای ما که زادهی این قاره هستیم، پسندیدهتر است که پیش از گشت و گذار در اروپا از تماشای زیباییهای بکر آسیا بهرهمند شده باشیم.